تاثیر افزایش سن بر پوست صورت و روش‌های مقابله با آن

افزایش سن بر هر بخشی از بدن اثر می‌گذارد؛ از جمله بر پوست صورت. هر چه سن بالاتر می‌رود و تجربه و خرد آدم بیشتر می‌شود، تغییراتی که در ظاهر بیرونی رخ می‌دهد، افزایش می‌یابد؛ تغییراتی که بیش از همه، در پوست پیشانی قابل مشاهده است.

چند تغییر رایج با افزایش سن در پوست صورت ما رخ می‌هد که البته برخی از آنها آشناتر و آشکارترند:

 پیشانی با پس رفتن خط رویش مو وسیع می‌شود.

گوش‌ها اغلب اندکی درازتر می‌شوند زیرا غضروف آنها رشد می‌کند.

نوک بینی ممکن است به سمت پایین خم شود زیرا بافت همبند حمایت‌کننده غضروف بینی ضعیف می‌شود.

همچنین تغییرات ساختاری‌ای نیز در پشت صحنه رخ می‌دهد. هنگامی که جوان هستید، چربی در صورتتان به شکلی یکنواخت توزیع می‌شود و برخی از تجمعات چربی در اینجا و آنجای صورت در پیشانی، گیجگاه، گونه‌ها و نواحی دور دهان و چشم وجود دارد. با افزایش سن، حجم این چربی کاهش می‌یابد، بیرون می‌زند و به سمت پایین می‌افتد؛ بنابراین خطوط چهره که قبلا گرد بودند، ممکن است فرورفته شوند و پوست که نرم و کشیده بود، شل و آویزان می‌شود. در عین حال، چربی در سایر بخش‌های صورت، به خصوص نیمه پایینی صورت و اطراف چانه و گردن جمع می‌شود و فرد به اصطلاح غبغب پیدا می‌کند. البته چین و چروک هم در صورت پدیدار خواهد شد. چین و چروک‌های عمیق، آنهایی که در پیشانی و میان 2 ابرو ایجاد می‌شوند، خطوط عاطفی» نامیده می‌شوند. این خطوط، محصول انقباض و برآمدگی عضلات صورت‌اند و درنهایت روی پوست شیار ایجاد می‌کنند.

سایر چین‌های صورت ممکن است عمیق‌تر هم بشوند؛ چرا که چربی اطراف آنها کاهش پیدا می‌کند و جابه‌جا می‌شود. چین‌‌و‌چروک‌های ریزتر صورت ناشی از آسیب نور خورشید، سیگار کشیدن و تحلیل‌رفتن طبیعی اجزای پوست هستند که در شرایط معمول پوست را ضخیم و انعطاف‌پذیر نگاه می‌دارند.چند نمونه رایج از کارهایی که می‌توان برای رسیدن به صورتی جوان‌تر انجام داد، به شرح زیرند:

محافظت در برابر نور خورشید: شاید محافظت صورت در برابر نورخورشید بهترین شیوه برای حفاظت از پوست باشد. بیشتر آسیب‌های پوست صورت ناشی از بخش A اشعه ماورای‌بنفش (UVA) نور خورشید است بنابراین لازم است که از کِرِم ضد‌آفتاب استفاده کنید تا در مقابل UVA و نور UVB که باعث آفتاب‌سوختگی می‌شود، محافظت شوید. به سر گذاشتن کلاه لبه‌پهن نیز ایده خوبی است.

 کِرِم‌ها و لوسیون‌ها: کِرِم‌های مرطوب‌کننده، پوست را تسکین می‌بخشند و ممکن است به‌طور موقت باعث شوند چین‌و‌چروک‌های صورت کمتر خود را نشان دهند. مرطوب‌کننده‌ها حاوی آب هستند تا باعث شوند پوست کمتر چرب شود و همچنین بسیاری از آنها حاوی موادی مانند گلیسیرین هستند که ممکن است به اتصال آب به پوست کمک کنند. کِرِم‌های لایه‌بردار ممکن است با برداشتن سلول‌های پوستی مرده که به سادگی مانند دوران جوانی فرد نمی‌ریزند، باعث شوند ظاهر پوست پیر‌شده جوان‌تر به نظر برسد.

چند کِرِم که به وسیله پزشک تجویز می‌شود (مانند آویتا، آواگا، رنووا، رتینا- A) نیز وجود دارند که می‌توانند باعث کاهش چین‌و‌چروک‌های پوست و نقاط قهوه‌ای رنگ (نقاط کبدی) روی پوست ناشی از تابش اشعه خورشید شوند. همه این کِرِم‌ها حاوی ترکیبات رتینوییدی هستند و از لحاظ ساختمانی به ویتامین A شبیه‌اند و به نظر می‌رسد از طریق القای تولید کلاژن در بخش میانی پوست (درم) و تغییر ملانین- رنگدانه‌ای که باعث لکه‌های قهوه‌ای رنگ پیری می‌شود- عمل می‌کنند.

تزریق سم بوتولینوم (بوتاکس): این تزریق برای برطرف کردن خطوط عاطفی روی پیشانی و بین ابروها به کار می‌رود. تزریق این دارو باعث بی‌حرکت‌شدن نسبی عضلاتی می‌شود که خطوط عاطفی را تشکیل می‌دهند و بنابراین پوست صاف می‌شود البته برخی از خطوط عاطفی عمیق‌تر ممکن است برطرف نشوند.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها